Rentabiliteit – Pelletketel

Winstgevendheid en onafhankelijkheid

Wat zijn de voordelen van een investering in een pelletketel?

Energreen installe votre chaudière à pellets Okofen

Tot 60% besparing per jaar

Uw investering wordt over 4 tot 7 jaar terugbetaald.

Per jaar kunt u sparen:

  • 20 tot 40% in vergelijking met een olieketel.
  • 10 tot 20% in vergelijking met een gasketel.
  • tot 60% in vergelijking met elektrische verwarming.
Granulés de bois pour chaudière à pellets Energreen

Vastgoedwaardering van uw woning

Financieel en ecologisch gezien voegt een pelletketel waarde toe aan uw woning. Inderdaad, de verwarming tegen een lagere kostprijs met een nieuwe en efficiënte pelletketel brengt een directe toegevoegde waarde voor uw woning.

Bovendien verbetert de installatie van een pelletketel de EPB-score van uw woning, wat ook een indirecte meerwaarde oplevert voor uw woning.

Kortom, de pelletketel combineert ecologie met zuinigheid om meer waarde aan uw huis te geven.

Energie-onafhankelijkheid

Kan ik mijzelf beschermen tegen schommelingen in de olieprijzen?

Kies voor een onuitputtelijke energie

Het verwarmen van uw huis en het onder controle houden van uw budget zal veel gemakkelijker zijn met een eco-verantwoordelijk verwarmingssysteem.

Pellets, die uitsluitend bestaan uit geperst zaagsel, zijn een natuurlijk en hernieuwbaar alternatief voor deze beperkte en dure energieën.

Door te investeren in een pelletketel beschermt u zich tegen schommelingen in de prijs van fossiele brandstoffen (gas en olie).

 

Onafhankelijkheid van netwerkbeheerders

Met pellets als brandstof hoeft u niet langer een contract te tekenen met een netwerkbeheerder! U wordt onafhankelijk van fossiele energieleveranciers en heeft dus geen kosten meer.

Vrijheid van levering

U kiest uw pelletvoorraad. Er zijn vele verpakkingsmogelijkheden beschikbaar: in zakken, op pallets of met een blaaswagen. U vindt gemakkelijk de juiste verpakking voor u.

Bovendien kunt u met de pellet op elk moment besluiten om van leverancier te veranderen als u niet tevreden bent met het product dat hij u aanbiedt.

Lokaal productiecircuit

België heeft geen gas of olie, maar heeft veel bossen en bosbouwactiviteiten. De grondstof die nodig is om pellets te maken is dus overvloedig aanwezig en geografisch dichtbij.

Door u te voorzien van Belgische pellets heeft u een impact op het behoud van de lokale werkgelegenheid en ondersteunt u de Belgische nationale economie. Dit vermindert ook de olie-invoer, wat een positieve invloed heeft op zowel de energieonafhankelijkheid van België als op de handelsbalans.