Photovoltaic installer
Al 18.000
tevreden klanten !

Rentabiliteit van een
condensatie gasketelFinanciele rentabiliteitWelke terugkeer kunnen we verwachten van een condensatie gasketel ?


Terugverdientijd : ongeveer 10 jaar


Jaarlijkse besparing : tot 17 %In vergelijking met een traditionele gasketelEen voorbeeld om beter te begrijpen


De familie Dupont woont in Namen en verwarmt zich met stadsgas. Deze besluit om hun oude gasketel te vervangen in te investeren in een condensatie gasketel. Naast het aspect van de energie efficiëntie, zal de familie Dupont jaarlijks een mooie som geld kunnen besparen.

Inderdaad, de initiële investering bedraagt 4.000 €. Een energiepremie van 450 € zal op het einde van de werken worden terugbetaald, deze investering voor een nieuwe condensatie gasketel bedraagt dan 3.550 € .

De familie Dupont schatten dat hun gasverbruik gewijd aan verwarming 2500 m3 bedraagt. Deze hoeveelheid brandstof bedraagt jaarlijks ongeveer 1.625 €. 

Door hun oude gasketel te vervangen door een condensatie gasketel; zal hun verbruik met ongeveer 500m3 dalen, hetzij een verbruik van 2.000m3, wat neerkomt op een jaarlijkse besparing van ongeveer 325 € (0,65 EUR/m3).

Afschrijvingsperiode, rekening houdend met een vast tarief voor gas (t.t.z. zonder rekening te houden met de inflatie noch de stijging van de prijs van fossiele brandstoffen) is dan in dit geval 11 jaar.

In praktijk, terugverdientijd op de investering zal heel waarschijnlijk korter zijn, omdat de prijs van in de toekomst zal blijven stijgen.