Photovoltaic installer
Al 18.000
tevreden klanten !

Werking van een pelletketel


De pelletketel en zijn verschillende componentenDe pelletketel heeft dezelfde functies al de en gas- of mazoutketel. Is een zuinig en ecologisch middel van warmteproductie en/of sanitair warm water. Pellets of houtkorrels is een hernieuwbare energiebron.


Schema van het installeren van een pelletketel

Warmtewisselaar

Dit is waar de warmte die door de verbranding wordt overgebracht aan het water verwarmingssysteem. De wisselaar proper houden garandeerd een efficicïente werking van een verwarmingsinstallatie.

OpslagsiloPunt 1 op afbeelding

Dit is waar de pellet opgeslagen worden. Men kan een parallel tussen de pelletsilo van een pelletketel en de mazouttank trekken.   


VerbrandingskamerPunt 2 op afbeelding

Daar gebeurd de verbranding. De verbrandingskamer is het onmisbaar onderdeel van elke ketel.  


Opslagen van warm waterPunt 3 op afbeelding

Verschillende oplossingen beschikbaar om uw comfort en uw besparing te verhogen : sanitair warm water boiler en opslagreservoir. 


OpslagreservoirOpslagen van warm water

Sanitair warm water reservoir

Warm water reservoirPunt 3 van de afbeelding

Warm water reservoir brengt meer comfort. Inderdaad, wie zou enkele minuten willen wachten vooraleer er warm water uit de kraan stroomt. De reserve van warm water die op temperatuur behouden wordt zal snel en op een efficiënte manier warm water geven.    

BuffervatPunt 3 van de afbeelding

Het buffervat is een warmte reservoir voor uw verwarmingsketel. Deze beperkt de startcyclus van de ketel. Het water in de opslagreservoir mag niet verbruikt worden als sanitair warm water maar kan worden gebruikt voor het genereren van warm water.

Buffervat

KetelregelingComfort en besparing

Comfort

Dankzij een efficiënte regulering, hoeft u manueel de ketel of circulatiepomp aan te schakelen. Een kamer sonde zorgt ervoor om de informatie naar de regulator door te sturen, deze besluit dan, al dan niet, of te ketel of circulatiepomp aangeschakeld moet worden voor de temperatuur te houden die u wenst.

Besparing

Een correcte regulering beperkt het verbruik van uw verwarming wanneer u niet aanwezig bent. Bij elke graad minder in je huis, bespaard u enorm veel energie (6 tot 7% per °C minder).  Dankzij een efficiënte regulering, bespaart u een hoop geld alsook op het verbruik van pellets.


Opslag van de pelletTwee belangrijke vormen van pellet opslagruimte

De eerste is een tank geplaatst naast de pelletketel. De inhoud is beperkt en moet manueel gevuld worden. De prijs is aantrekkelijk en dankzij het gebruiksgemak, is dit een zeer gevraagd model.

De tweede manier van opslag is het pellet silo. Neemt veel meer plaats in beslag maar is praktischer want deze wordt één tot tweemaal gevuld door een blaasvrachtwagen, afhankelijk van de grote van silo en uw verwarmingsverbruik. Deze oplossing is duurder dan de eerste, en verzeker u dat de de plaats waar de silo geplaatst wordt niet vochtig is. 

Het is altijd mogelijk om de silo later te installeren. 


Pellet silo

Onderhoud van een pelletketel
 

Het verbranden van pellets brengt stof teweeg, onderhoud van pelletketel is strikter dan een traditionele mazout- of gasketel. Een eenvoudige stofverwijdering zal uw ketel perfect doen werken en uw besparingen optimaliseren. 

Compatibiliteit met bestaande installaties

Bij het vervangen van een traditionele ketel, is het niet noodzakelijk om iets te veranderen aan uw huidige verwarmingsinstallatie. Indien sommige uitrusting beschadigd of verouderd is, ondernemen we de nodige stappen, zodat u zich kan verwarmen in de beste omstandigheden.


Rendement van een biomassa ketel

De pelletketels zijn uitgerust met moderne technologieën die we terug kunnen vinden in gas- en/of recente mazout.

Ze moduleren hun vermogen om u van het hoogste rendement te laten genieten op elk gewenst moment. Deze draait rond de 95% PCI. Dit wil zeggen dat 95% van warmte dat vrijkomt wordt overgedragen aan het water.

De prijs van de pellet is ongeveer tweemaal goedkoper dan de prijs van de mazout om dezelfde hoeveelheid warmte te geven. Het is eenvoudig om deze te bekomen bij pellet leveranciers of in grootwarenhuizen. Deze zijn niet onderworpen aan de internationale druk zoals de mazout. 


rendement