Photovoltaic installer
Al 18.000
tevreden klanten !
Thermodynamische Atlantic Odysee 2 boiler

Onze thermo-
dynamische boilersWarmtepomp voor sanitair water

Verbruik tot 4 keer minder

Schakel u ketel tijdens de zomer uit

Gulle premies bij aankoop
Thermodynamische boiler


Thermodynamische boiler

De thermodynamische boiler is de logische vervanger van de elektrische boiler dat we al jaren kennen. Het combineert een warmtepomp en een tank om het sanitair warm water op te slagen.

Onbetwistbare voordelen van deze, is dat er snel warm water geleverd wordt, zonder hiervoor de ketel ontijdig te moeten opstarten. Alhoewel deze veel minder elektriciteit verbruikt dan een traditionele boiler, niettegenstaande dat het interessant is om deze aan fotovoltaïsche panelen te koppelen om zo het verbruik te kunnen afschaffen.   

Deze maat door hem een veelgevraagd onderdeel in de huidige verwarmingsoplossingen.Rentabiliteit van een thermodynamische boiler

In vergelijking met een elektrische boiler, is de thermodynamische boiler meer rendabel en daardoor milieuvriendelijker :

  • Tot 70% energiebesparing in vergelijking met een elektrische boiler ;
  • Terugverdientijd van 5 tot 10 jaar dankzij de energiebesparing.  

Indien u sanitair water verwarmt met uw boiler, is het de gelegenheid op deze tijdens de zomer uit te schakelen: een thermodynamische boiler is meer efficiënter.


Rantabiliteit in detail

Premies & aanmoedigingen

Het ECOPACK, is een lening aan 0% dat toegekend wordt door het Waalse Gewest, voor renovatie werken te financieren om de energieprestaties van uw woning te verbeteren. Investeren zonder renten te betalen.

Premies volgens regio :

  • In Wallonië bedraagt de basispremie 400 € ;
  • In Brussels Hoofdstedelijk Gewest bedraagt de basispremie 1.400 € ;
  • Variable premie in het Vlaamse Gewest

Principes van een thermodynamische boiler

In werkelijkheid gaat het hier over een boiler gecombineerd met een warmtepomp. Deze vangt de warmte op in de in de lucht (meestal buiten) om deze over te brengen, vergroten; aan het watervat.

Het voordeel van deze technologie ligt in het feit dat de prestatiecoëfficiënt (COP) hoger is dan deze van een elektrische boiler. Dit betekent dat uw elektriciteitsverbruik sterk verminderd.Onze thermodynamische boiler merken


Onomkeerbare Franse groep voor duurzame energie, Atlantic levert materiaal van hoge kwaliteit en heeft als roeping comfort en eco-vermogen.


We hoeven Viessmann niet meer voor te stellen. Alomvertegenwoordigd over de wereld van verwarming, Viessmann, biedt efficiënte producten voor aan betaalbare prijzen. Sedert 10 jaar, diversifieert het Duitse merk en neemt een ecologisch aanpak die hen slaagt.