Photovoltaic installer
Al 18.000
tevreden klanten !

RentabiliteitWat zijn de voordelen bij het investeren
van een thermodynamische warmtepomp ?Financiële rentabiliteitWelke terugverdientijd kunnen we verwachten van een thermodynamische warmtepomp ?


Terugverdientijd : van 5 tot 10 jaar


Jaarlijkse besparing : tot 70%in vergelijking met een klassieke boiler


En meer…

Op financieel en ecologisch vlak, verhoogt een thermodynamische boiler de meerwaarde van uw woning !

Effectief, het installeren van een thermodynamische boiler verbetert uw EPB scoren, dat een indirecte meerwaarde aan uw woning geeft.

In het kort, de thermodynamische boiler combineert de ecologie en economie, dat uw meerwaarde van uw woning geeft.


Een voorbeeld voor beter de verstaan


De familie Durant woont in Bergen en hun gezin telt 5 personen. Zij merken dat hun elektriciteitsfactuur jaarlijks stijgt, onze familie besluit om te investeren in een zuinig productie sanitair warm watersysteem.

Vooraleer de boiler te vervangen, ziehier enkel cijfers :

  • Warmwaterverbruik : 100 m3/jaar.
  • Energie die nodig is om het water te verwarmen met een klassieke boiler : 100 * 46.48 (energie die nodig is om een kubieke meter aan 40°C te verwarmen) * 0.2 (prijs kWh) = 929,60€.

Na het vervangen van een oude hoog verbruik boiler door een thermodynamische boiler, ziet de familie Durant zijn energieverbruik dalen met 70% en besteedt nog slechts 328,88 €.


Dankzij een besparing van 650€ zal de familie Durant snel zin ecolening aan 0%, van het Waals Gewest, die de investering gefinancierd heeft, kunnen terugbetalen.

Op de initiële investering van 4.000 €, 750 € zal teruggevorderd kunnen worden dankzij de regionale premie. De resterende 3.250 € zal op 6 jaar terugbetaald zijn door de besparingen op de elektriciteitsfactuur.