Thermodynamische warmtepompboiler

Thermodynamische boiler

De thermodynamische boiler is een uitstekende hernieuwbare en rendabele oplossing voor de warmwaterbereiding. Het is de logische vervanging voor de elektrische boiler die we al jaren kennen. Het is een combinatie van een warmtepomp en een tank voor de opslag van sanitair warm water.

Omdat de thermodynamische boiler veel minder energie verbruikt, kunt u aanzienlijk besparen op uw budget.

In combinatie met een fotovoltaïsche installatie biedt uw thermodynamische boiler u een grote hoeveelheid gratis energie. Uw water wordt verwarmd met 100% hernieuwbare energie.

Boiler thermodynamique Atlantic Explorer Energreen

Ontdek onze gamma van thermodynamische boilers

Installation boiler thermodynamique Atlantic Energreen

(vertaling Energreen) Zeer goede installateur die we niet zouden aarzelen om aan te bevelen aan onze vrienden en kennissen.

Georges B. , 1332 - Genval , Maart 2017

Soort product :
Thermodynamische warmtepompboiler
Merk :
Atlantic
Model :
Explorer 200L

Werking

De thermodynamische boiler bestaat uit een warmwatertank gecombineerd met een warmtepomp. Deze laatste vangt de warmte uit de buitenlucht op en geeft deze, versterkt, af aan het waterreservoir.

Het voordeel van deze technologie is dat het rendement tot vier keer hoger ligt dan dat van de elektrische ketel. Uw elektriciteitsverbruik wordt daardoor sterk gereduceerd.

 

Meer informatie

Boiler thermodynamique Atlantic Energreen

Rentabiliteit van een thermodynamische boiler

In vergelijking met een elektrische boiler is de thermodynamische boiler rendabeler en dus ook milieuvriendelijker dan een elektrische ketel. De installatie van een thermodynamische boiler kan immers een energiebesparing tot 70% opleveren en zal zich in 2 tot 7 jaar terugverdienen dankzij deze energiebesparing.

U kunt ook eenbonusvragen, die kan worden verhoogd op basis van uw inkomen en tegen een tarief van 0%.

De waarde van deze bonus is:

  • 500€ in het Waals Gewest
  • 1.400€ in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest
  • Variabel in het Vlaamse Gewest

 

Meer informatie

EPB-certificaat

Het doel van het EPB-certificaat is om de energieprestatie van een gebouw te classificeren aan de hand van verschillende indicatoren:

  • Energieklasse
  • Totaal en specifiek primair energieverbruik en specifiek primair energieverbruik
  • Aanwezigheid van hernieuwbare energie

De energieklasse is gebaseerd op een schaal die varieert van A, de meest economische, tot G, de meest energie-intensieve.

Het vervangen van uw oude elektrische boiler door een thermodynamisch model met hoog rendement, zal uw energieverbruik verlagen en dus de energieprestatie van uw gebouw verbeteren (EPB-score).